Rotaryclub Wijk bij Duurstede

Verbinden, helpen, ondersteunen

De Club

Welkom bij De Wijkse Rotaryclub.

Rotary is een internationaal netwerk van clubs die zich ten doel stellen iets nuttigs te doen voor de maatschappij: lokaal, landelijk en internationaal.

De leden bestaan uit vertegenwoordigers van zo veel mogelijk verschillende beroepen. Het idee is dat je in een club met vriendschappelijke relaties en een nationaal en internationaal netwerk veel kan bereiken  voor de samenleving.

De Stichting

In de Rotaryclub Wijk bij Duurstede is een strikte scheiding aangebracht in de financiën die te maken hebben met de club en die te maken hebben met fundraising en goede doelen. Alles wat met fundraising te maken heeft is ondergebracht bij de:

Stichting Community Service Rotaryclub Wijk bij Duurstede
Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Vanaf die datum moet een ANBI een aantal gegevens publiceren op een internetsite.

Contact

Bestuur 2023 – 2024

Voorzitter
Alexandra Nederveen

Inkomend Voorzitter
Adri de Heij

Oud-Voorzitter
Hans Sickmann

Secretaris
Fred (F.G.J.) Poelma

Penningmeester
Frans Griepink

Programma commissaris
Maarten Freriks

Contactadres
RC Wijk bij Duurstede
Molenakker 1
3962 HH WIJK BIJ DUURSTEDE

Wat we doen

Rotary wil helpen, ondersteunen en verbinden. Dat doen we op diverse manieren

Als vrijwilliger

We ondersteunen allerlei activiteiten zowel lokaal als internationaal. Soms incidenteel, soms al jaren.

Noodhulp Oekraiense Gasten in Wijk

Er komt een tweede opvang locatie voor Oekraïense gasten. Er zijn weer spullen en handen nodig.

Hou het forum in de gaten.

Club activiteiten

Door vriendschap en gezelligheid bereiken we meer

Onze doelen

Berichten van Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Wil jij iemand in onze gemeente in het zonnetje zetten? Geef het door aan Santa voor de Santatour! ... Lees meerZie minder

Wil jij iemand in onze gemeente in het zonnetje zetten? Geef het door aan Santa voor de Santatour!

Rotary Traint in Reanimatie: “Oefen voelt Echt!

Gisteravond verzamelden leden van de Rotary zich in het clubgebouw van Dorsteti voor een pittige cursus over reanimatie en het gebruik van Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s). De training, geleid door de NRR-instructeur Ellis en Marco van Leeuwen van het Oranje Kruis was niet alleen informatief maar ook hands-on.Deelnemers waren het erover eens dat de praktische oefeningen met de AED bijzonder waardevol waren. Een cursist merkte op: “Hoewel we oefenen op een pop, voelt het behoorlijk realistisch aan. Je leeft je tenslotte in de situatie in.” De cursus behandelde verschillende aspecten van reanimatie, met ook aandacht voor het handhaven van een veilige afstand tot toeschouwers. Een deelnemer was verbaasd: “Een groot deel van de training ging over het op afstand houden van omstanders. Alsof mensen foto’s willen maken. Nou ja zeg!”Een thema binnen Rotary is Community Service. Iemand moeten reanimeren is helemaal niet leuk, maar het is wel goed om te weten hoe het moet. Je weet maar nooit wanneer je deze kennis nodig hebt. Wil jij meer weten over zo’n reanimatiecursus? Zoek op EHBO Leeuwenridders of bel 06 44 38 21 67 ... Lees meerZie minder

Rotary Traint in Reanimatie: “Oefen voelt Echt!

Gisteravond verzamelden leden van de Rotary zich in het clubgebouw van Dorsteti voor een pittige cursus over reanimatie en het gebruik van Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s). De training, geleid door de NRR-instructeur Ellis en Marco van Leeuwen van het Oranje Kruis was niet alleen informatief maar ook hands-on.

Deelnemers waren het erover eens dat de praktische oefeningen met de AED bijzonder waardevol waren. Een cursist merkte op: “Hoewel we oefenen op een pop, voelt het behoorlijk realistisch aan. Je leeft je tenslotte in de situatie in.” 

De cursus behandelde verschillende aspecten van reanimatie, met ook aandacht voor het handhaven van een veilige afstand tot toeschouwers. Een deelnemer was verbaasd: “Een groot deel van de training ging over het op afstand houden van omstanders. Alsof mensen foto’s willen maken. Nou ja zeg!”

Een thema binnen Rotary is Community Service. Iemand moeten reanimeren is helemaal niet leuk, maar het is wel goed om te weten hoe het moet. Je weet maar nooit wanneer je deze kennis nodig hebt. 

Wil jij meer weten over zo’n reanimatiecursus? Zoek op EHBO Leeuwenridders of bel 06 44 38 21 67Image attachment

1 ReactieComment on Facebook

Correctie: Marco de Ridder en Ellis van Leeuwen.

Mocht je onze oproep gemist hebben in het groentje? Zie hieronder; wie wil jij extra bedanken dit jaar? ... Lees meerZie minder

Mocht je onze oproep gemist hebben in het groentje? Zie hieronder; wie wil jij extra bedanken dit jaar?
Meer laden