Rotaryclub Wijk bij Duurstede

Verbinden, helpen, ondersteunen

De Club

Welkom bij De Wijkse Rotaryclub.

Rotary is een internationaal netwerk van clubs die zich ten doel stellen iets nuttigs te doen voor de maatschappij: lokaal, landelijk en internationaal.

De leden bestaan uit vertegenwoordigers van zo veel mogelijk verschillende beroepen. Het idee is dat je in een club met vriendschappelijke relaties en een nationaal en internationaal netwerk veel kan bereiken  voor de samenleving. 

De Stichting

In de Rotaryclub Wijk bij Duurstede is een strikte scheiding aangebracht in de financiën die te maken hebben met de club en die te maken hebben met fundraising en goede doelen. Alles wat met fundraising te maken heeft is ondergebracht bij de:

Stichting Community Service Rotaryclub Wijk bij Duurstede
Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Vanaf die datum moet een ANBI een aantal gegevens publiceren op een internetsite.

Contact

Bestuur 2022 – 2023

Voorzitter
Hans Sickman

Inkomend Voorzitter
Alexandra Nederveen

Oud-Voorzitter
Michel Hodes

Secretaris
Fred (F.G.J.) Poelma

Penningmeester
Frans Griepink

Programma commissaris
Alexandra Nederveen

Contactadres
RC Wijk bij Duurstede
Molenakker 1
3962 HH WIJK BIJ DUURSTEDE

Wat we doen

Rotary wil helpen, ondersteunen en verbinden. Dat doen we op diverse manieren

Als vrijwilliger

We ondersteunen allerlei activiteiten zowel lokaal als internationaal. Soms incidenteel, soms al jaren.

Noodhulp Oekraiense Gasten in Wijk

Er komt een tweede opvang locatie voor Oekraïense gasten. Er zijn weer spullen en handen nodig.

Hou het forum in de gaten.

Club activiteiten

Door vriendschap en gezelligheid bereiken we meer

De Doelen

Polio de wereld uit

Polio de wereld uit

De Rotaryclub Wijk bij Duurstede draagt  aan dit doel bij: jaarlijks Polio de Wereld uitPoliomyelitis, of polio, is een verlammende en mogelijk dodelijke ziekte die kinderen in sommige delen van de wereld nog steeds bedreigt. Poliovirus dringt het zenuwstelsel binnen...

Lees meer
Hospice Duurstede 2017-2021

Hospice Duurstede 2017-2021

Hospice Duurstede is een kleinschalig huis met vier gastenverblijven. Een van de gastenverblijven kan gebruikt worden als logeerkamer voor familieleden of voor respijtzorg. Een grote woonkeuken met een lange eettafel staat ter beschikking van de gasten en...

Lees meer
Stichting BED 2021

Stichting BED 2021

De Rotaryclub Wijk bij Duurstede heeft aan dit doel bijgedragen in: 2021 Stichting BED Ze bestaan, ook in Wijk bij Duurstede; jongeren die letterlijk op straat staan of mogelijk komen te staan. Die om verschillende redenen het huis uit zijn gezet of zelf...

Lees meer

Berichten van Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

De Sap actie van Rotaryclub Cothen/Langbroek/Wijk bij Duurstede

Heel veel mensen weten inmiddels dat de Rotaryclub stoofpeertjes op sap en ook appel/peren sap verkoopt voor goede doelen. Voor deze gestarte sapactie zijn de volgende goede doelen aan de orde:• De Voedselbank• De Wijkse Dienst en met name om mee te werken aan rolstoelvervoerWij denken dat dit met name binnen onze gehele gemeente zeer goeie organisaties zijn, waarbij “verbinding” heel belangrijk is.Sap en peertjes dus en het gaat hier om sap wat niet “bespoten” wordt met gewasbeschermingsmiddelen en óók komt er geen kunstmest aan te pas. Daarnaast wordt een gedeelte van de boomgaard ingezaaid met een bloemenmengsel, zodat onze insecten (waaronder met name ook de bijen) heel erg graag vertoeven.Geteeld bij Kees Mocking in de Wijkersloot van circa 85 stuks oude hoogstam soorten, waaronder: Cox Orange Pippin, Goudreineit, Lombartscalville, Laxton superbe, Bellefleur, Notarisappel, Sterappel, Gravensteiner, Zoete Bloemee, Elstar, Jonagold en Zoete Ermgaard. Daarnaast staan er ook nog vroegere soorten zoals James Greeve en Stark Earliest.Tezamen met onze Conference en de Bonne Louise peren, wordt hier echt heerlijke sap van gemaakt. Met name kinderen (maar ook wij) zijn er dol op!De sap wordt geleverd in fraaie literflessen a en kost € 3,00 per stuk en de peertjes ontvangt u in ruim halve liter potten a € 4,50. Let ook op de fraaie etiketten en de houdbaarheid tot einde 2024!!Heel erg leuk als cadeautje, heel erg leuk ook in kerstpakketten en vooral gewoon ook heel erg lekker om uit te schenken op verjaardagen en andere feestjes.Deze spullen zijn te koop, c.q. te bestellen bij Kees Mocking, via de mail: Keesmocking@hotmail.comU kunt uiteraard ook bij andere leden van onze club een bestelling plaatsen. ... Lees meerZie minder

De Sap actie van Rotaryclub Cothen/Langbroek/Wijk bij Duurstede
Heel veel mensen weten inmiddels dat de Rotaryclub stoofpeertjes op sap en ook appel/peren sap verkoopt voor goede doelen. Voor deze gestarte sapactie zijn de volgende goede doelen aan de orde:
• De Voedselbank
• De Wijkse Dienst en met name om mee te werken aan rolstoelvervoer
Wij denken dat dit met name binnen onze gehele gemeente zeer goeie organisaties zijn, waarbij “verbinding” heel belangrijk is.
Sap en peertjes dus en het gaat hier om sap wat niet “bespoten” wordt met gewasbeschermingsmiddelen en óók komt er geen kunstmest aan te pas. Daarnaast wordt een gedeelte van de boomgaard ingezaaid met een bloemenmengsel, zodat onze insecten (waaronder met name ook de bijen) heel erg graag vertoeven.
Geteeld bij Kees Mocking in de Wijkersloot van circa 85 stuks oude hoogstam soorten, waaronder: Cox Orange Pippin, Goudreineit, Lombartscalville, Laxton superbe, Bellefleur, Notarisappel, Sterappel, Gravensteiner, Zoete Bloemee, Elstar, Jonagold en Zoete Ermgaard. Daarnaast staan er ook nog vroegere soorten zoals James Greeve en Stark Earliest.
Tezamen met onze Conference en de Bonne Louise peren, wordt hier echt heerlijke sap van gemaakt.  Met name kinderen (maar ook wij) zijn er dol op!
De sap wordt geleverd in fraaie literflessen a en kost € 3,00 per stuk en de peertjes ontvangt u in ruim halve liter potten a € 4,50. Let ook op de fraaie etiketten en de houdbaarheid tot einde 2024!!
Heel erg leuk als cadeautje, heel erg leuk ook in kerstpakketten en vooral gewoon ook heel erg lekker om uit te schenken op verjaardagen en andere feestjes.
Deze spullen zijn te koop, c.q. te bestellen bij Kees Mocking, via de mail: Keesmocking@hotmail.com
U kunt uiteraard ook bij andere leden van onze club een bestelling plaatsen.
Load more