Veel gestelde vragen over het forum

Opzet van dit forum

Dit forum is een platform waar Oekraïense vluchtelingen die in de gemeente Wijk bij Duurstede verblijven, hun begeleiders en gastgezinnen artikelen kunnen vragen waar ze behoefte aan hebben. Het forum is niet bedoeld voor het aanbieden van spullen.

Ik wil reageren op een vraag

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Om te kunnen inloggen moet u zich éénmalig registreren.

Klik in de zwarte menubalk op ‘Registreren’; vul een gebruikersnaam en uw emailadres is.

U krijgt een mail toegestuurd met een link. Als u op die link klikt kunt u een wachtwoord invullen. Onthou dat wachtwoord. U heeft het de volgende keer weer nodig. Bent u eenmaal ingelogd dan kunt u reageren op vragen. Al u ook nieuwe vragen wil starten moet u toegevoegd worden aan de groep gastgezinnen. U kunt dat vragen aan de forum beheerder.

Ik wil een nieuwe vraag stellen

Als u nieuwe vragen wilt kunnen starten moet zich eerst registreren. Daarna moet u door de forumbeheerder toegevoegd worden aan de groep ‘gastgezinnen’. U kunt dat vragen door een mailtje te sturen naar de forum beheerder.

Ik heb spullen waar vluchtelingen misschien iets aan hebben. Kan ik die op dit forum aanbieden?

Nee, dat kan niet. Dit platform gaat uit van de vragen die er zijn onder de Oekraïners die in onze gemeente verblijven. Als u zaken heeft die hier niet gevraagd worden kunt u ze ook niet aanbieden. Er zijn op Internet vele inzamelingsacties te vinden. Hou in de gaten waar behoefte aan is. 

Moet ik alsmaar op het forum kijken om te weten wat er gevraagd wordt?

Nee daar is een makkelijker oplossing voor. Als u ingelogd bent op het forum (en dat kan nadat u zich éénmalig heeft geregistreerd) ziet u in de zwarte menubalk “mijn profiel”. Als u hier op klikt kunt u kiezen voor “subscriptions”. Daar kunt u aangeven dat u een email wilt ontvangen als er een nieuwe vraag is. U kun aangeven dat u dit wilt voor alle rubrieken of alleen voor bepaalde.

Ik heb het voorwerp dat gevraagd wordt. Hoe komt dat op de juiste plaats?

Het afleveren van artikelen verschilt of het artikel bedoeld is voor Oekraïners die bij een gastgezin verblijven of voor Oekraïners die in een door de gemeente georganiseerde opvangplek verblijven.

Voor vluchtelingen die bij een gastgezin verblijven: Je komt via het forum overeen waar en wanneer het artikel afgeleverd wordt.

Voor vluchtelingen die in een gemeentelijk georganiseerde opvang locatie verblijven:  U kunt het artikel afleveren bij de Wijkse Inloop, Karel de Grotestraat 61. Dat kan op maandag van 9.00 tot 11.00 uur en op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.  

Ik heb moeite met het registreren

Als u moeite heeft met registreren kunt u de volgende handleiding gebruiken:

Registreren forum stap voor stap

Ik kan niet meer inloggen. Wat nu?

Als u vaker dan 10 keer een verkeerde gebruikersnaam en/of wachtwoord gebruikt grijpt de beveiliging van het systeem in en wordt uw toegang gedurende 2 maanden geblokkeerd.  U kunt een mailtje sturen naar de forum beheerder met het verzoek de blokkade op te heffen. Als uw naam en email herkend worden zal de forumbeheerder de blokkade opheffen en u een nieuw wachtwoord mailen. Als u een onherkenbare nepnaam gebruikt heeft zal de beheerder de blokkade definitief maken.