Op zondagmiddag 5 januari 2020 werd een Nieuwjaarsconcert gegeven in de Grote Kerk voor orgel en trompet. Onze Rotaryclub heeft actief bijgedragen aan de restauratie van het onlangs in gebruik genomen Harrison & Harrison-orgel. Met veel plezier hebben organist Jaap Stork en trompettist Boni Rieveld onze uitnodiging aangenomen om een gevarieerd klassiek programma ten gehore te brengen.

Jaap Stork (Heemstede, 1949) studeert aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Willem Brons (piano) en
Evaristos Glassner en Bernard Bartelink (orgel).
Hij soleert op piano en orgel, verwerft naam als improvisator en is dit jaar precies 50 jaar de vaste organist / pianist van de Adventskerk te Aerdenhout.
Boni Rietveld (Rotterdam, 1952) studeert in 1976 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (hoofdvak trompet bij Theo Laanen en bijvak harp bij Edward Witsenburg) en haalt in 1978 zijn artsexamen in Leiden.
Hij specialiseert zich tot orthopaedisch chirurg met als aandachtsgebied blessures van dansers en musici. In 1993 start hij het Medisch Centrum voor Dansers en Musici in Den Haag en in 2005 de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziek Geneeskunde, waarvan hij erevoorzitter is.
Dit bijzondere duo presenteerde een afwisselend muzikaal programma.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *