Doelen 2018

Mensen die om verschillende redenen tussen wal en schip zijn beland en daardoor een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

De kunstkwast biedt hun een plek en kans om op een creatieve manier weer aan zichzelf te werken.

Allerlei goederen die in de milieustraat dreigen te verdwijnen kunnen met wat aandacht en creativiteit weer een nieuwe bestemming krijgen.

website: De kunstkwast

Opera Icarus op steenfabriek de Bosscherwaarden

Tijdens het project ‘Jongeren ontmoeten klassiek’ werken de leerlingen uit alle derde klassen van vmbo-t gezamenlijk toe naar een muzikale theatervoorstelling (‘opera’) gebaseerd op een klassieke bron. In verschillende projectgroepen gaan de leerlingen een week lang onder begeleiding van vakleerkrachten aan de slag om uiteindelijk op locatie een voorstelling neer te zetten waarbij zij zelf van begin tot eind onderdeel uitmaken.

Rotary Midden NL zet zich geweldig in voor het Máxima

Het afgelopen jaar heeft Rotary met 48 clubs uit haar district Rotary Midden NL geld opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum.

Afgelopen week ontvingen we de cheque en het eindbedrag van maar liefst € 69.000,- uit handen van de districtsgouverneur Bauke Boersma. Rotary Wijk bij Duurstede heeft hier €1000 aan bijgedragen.

Met deze gift financieren zij de inrichting van een sportruimte in het centrum waar maximaal bewegen voor kinderen met kanker en hun ouders wordt gestimuleerd.

SOK kindervakantiekamp

Nadat in 2012 het niet lukte om kinderen bij het Vlielandkamp aan te bieden, hebben wij gezocht naar een alternatief om een vakantie voor kansarme kinderen in de gemeente Wijk bij Duurstede te ondersteunen. Dit alternatief hebben wij gevonden door samenwerking met de Stichting Organisatie Kindervakantiekampen (SOK) te Cothen. Deze stichting organiseert al 40 jaar kindervakantiekampen, juist ook voor de doelgroep die wij hebben. In 2018 is het SOK-kamp voor de zevende keer door ons ondersteund.

Micro Krediet

Een kleinschalig project dat al langer gepland stond is uiteindelijk in de tweede helft van start gegaan. Op 31 december is via KIva.org aan 35 projecten verspreid over 21 landen krediet verleend.
Op 31 december staat $ 409 uit aan leningen en is meer dan $ 1000 aan krediet verstrekt . Er staat op dat moment € 514 nog gereserveerd om in te zetten.