Doelen 2015

De Krommerijnder

De Krommerijnder is een naar origineel model herbouwde trekschuit die eeuwenlang over de Kromme Rijn heeft gevaren. In 2010 heeft de Stichting Wijkse Projecten het initiatief genomen om dit, voor de regio belangrijke schip weer te herbouwen. Met hulp van vrijwilligers en jongeren met lichte startproblemen in de maatschappij en als onderdeel van een leerproject voor de Scholengemeenschap Maarsbergen werd de schuit in drie jaar herbouwd.

website: Krommerijnder

Voedselbank Wijk bij Duurstede

‘Wij helpen mensen in financiële nood die in de gemeenten Wijk bij Duurstede en Bunnik wonen. Dit zijn mensen die niet genoeg geld hebben om boodschappen te doen. ‘

website: Voedselbank Wijk bij Duurstede

Stichting Hulphond Nederland

‘Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief.’

website: Stichting hulphond Nederland

SOK (Stichting Organisatie Kindervakantiekampen)

‘Onze visie is dat ieder kind recht heeft op vakantie, ook wanneer dit thuis niet haalbaar is, om wat voor reden dan ook.’

website: SOK

Hospice Duurstede

Hospice Duurstede is een kleinschalig huis met twee gastenkamers. Het biedt inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede die thuis niet kunnen sterven een waardige en huiselijke omgeving, waar zij in alle rust afscheid kunnen nemen van het leven en hun naasten.

website: Hospice Duurstede

Stichting Mradi wa Watoto

De stichting heeft het doel steun te bieden aan onderwijsprojecten voor kinderen die onder moeilijke omstandigheden leven in Tanzania.

website: Mradi Wa Watoto

Jong Wijk in Beweging

website: Jong Wijk in beweging

Jongeren ‘ontmoeten’ klassiek

Een jaarlijks project om jongeren actief en laagdrempelig in aanraking te brengen met kunst en cultuur vanuit een klassieke bron.

Dit jaar de voorstelling ‘Narcissus’