Doelen 2014

Shelterbox Nederland

Wij van ShelterBox reageren direct als er een (natuur-)ramp is en sturen zodra het veilig is en meestal binnen een dag een ShelterBox Response Team naar rampgebieden.
Daarna leveren wij waar nodig onmiddellijk (2-3 dagen) ShelterBoxen met noodonderkomens aan mensen die door de ramp hun thuis zijn kwijtgeraakt. Wij brengen zo snel mogelijk “waardigheid, onderkomen en warmte” terug in een rampgebied, zodat mensen vanuit die situatie hun leven weer kunnen opbouwen.

website: Ahelterbox

Voedselbank Wijk bij Duurstede

‘Wij helpen mensen in financiële nood die in de gemeenten Wijk bij Duurstede en Bunnik wonen. Dit zijn mensen die niet genoeg geld hebben om boodschappen te doen. ‘

website: Voedselbank Wijk bij Duurstede

Stichting Hulphond Nederland

‘Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief.’

website: Stichting hulphond Nederland

SOK (Stichting Organisatie Kindervakantiekampen)

‘Onze visie is dat ieder kind recht heeft op vakantie, ook wanneer dit thuis niet haalbaar is, om wat voor reden dan ook.’

Dit jaar voor SOK een jubileum: het 40e kamp. We konden 12 kinderen meesturen á €50 per kind.

website: SOK

Hospice Duurstede

Hospice Duurstede is een kleinschalig huis met twee gastenkamers. Het biedt inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede die thuis niet kunnen sterven een waardige en huiselijke omgeving, waar zij in alle rust afscheid kunnen nemen van het leven en hun naasten.

website: Hospice Duurstede

Voorstelling: Odysseus

Jongeren ontmoeten Klassiek is een cultuurparticipatieproject van Revius Wijk. Steenfabriek de Bosscherwaarden was het toneel voor een bijzondere theatervoorstelling. Vanuit het klassieke verhaal (de tragedie) Odysseus werkten 78 leerlingen van T3 (3e jaar VMBO) aan een eigen gemaakte voorstelling Odysseus.

Jongeren ontmoeten klassiek

Stichting Mradi wa Watoto

De stichting heeft het doel steun te bieden aan onderwijsprojecten voor kinderen die onder moeilijke omstandigheden leven in Tanzania.

website: Mradi Wa Watoto

Jong Wijk in Beweging